Heb jij jezelf al de vraag gesteld wat je gaat doen: Leven of overleven?

Heerlijk als je vakantie hebt. Spreek je dan ook altijd met jezelf af dat wanneer je weer gaat werken, je zo lang mogelijk nog in die vakantie vibe wilt blijven. Haha nou ik kwam om precies te zijn vaak niet verder dan twee à drie dagen. Kids weer naar school, voetbal trainingen, wedstrijden, het huishouden, mijn eigen werk etcetera. Het rennen en vliegen was weer begonnen. Weg vakantie vibe. Waarom doen wij ons dit zelf aan? Waarom gunnen wij onszelf niet meer rust en blijven we altijd maar rennen van hort naar her.
Tijdens mijn herstel van mijn depressie ben ik mij daar in gaan verdiepen. Waar komt het vandaan? Wat kan ik er zelf aan doen? Kan ik er iets aan doen? Allemaal vragen die ik mijzelf heb gesteld en ook met mijn Life-coach toen der tijd heb besproken. Het zijn patronen die we allemaal hebben. We pakken de draad nadat we vrij zijn geweest gewoon weer op en gaan verder waar we gebleven waren.
Je moet het zo zien op het moment dat je aan het overleven bent wil zeggen dat je niet aanwezig bent in het Hier en Nu. Je zit in je hoofd in een stroom van gedachtes die je elke dag weer herhaald. Je projecteert het verleden naar het heden, maar neemt het waar alsof het in het NU gebeurt. Dit zijn negatieve gedachtes. Niks is goed, veel klagen, ligt altijd aan iemand anders, jij bent het slachtoffer. Je kunt je dus wel voorstellen als dit dag in, dag uit gaat dat je humeur er niet beter op wordt. En wat dacht je hoeveel energie je dit wel niet kost.
It's killing you!!
Geen wonder dat je uitgeput raakt, vaker hoofdpijn hebt, lichamelijke klachten krijgt en nergens geen meer zin in hebt. Zo raak je dus steeds verder van jezelf verwijderd. Maar ik heb goed nieuws voor je, want ook jij bent in staat om te stoppen met overleven. Jouw hersenen zijn namelijk neuroplastisch. Dit betekent dat je in staat bent om jezelf nieuwe dingen aan te leren en je oude patronen kunt doorbreken. Dus stel jezelf nogmaals de vraag. Ga je door met rennen en vliegen, doen wat andere van je willen en verwachten, pleasen? Dan zal je alleen nog maar verder van jezelf verwijderd raken met alle gevolgen vandien.
Klaar om te gaan leven?
Klaar om je oude patronen te doorbreken? Super dit is je beste beslissing ooit !!
In mijn sessies begeleid ik je daarin.
Stuur mij een mail of bel mij voor een afspraak. Ik beantwoord dan al je vragen en vertel je o.a. nog meer over hoe mooi het is om te LEVEN !
Info@metimenancy.nl
0613346134