Hoe je een gebroken hart kunt voorkomen

HOE JE EEN GEBROKEN HART KUNT VOORKOMEN

De cijfers van scheidingen en relaties die verbroken worden zijn in Nederland nog steeds hoog. Naar mijn mening kunnen er best wel huwelijken en relaties gered worden wanneer we meer tijd voor elkaar maken en echt naar elkaar gaan luisteren. Je HART opnieuw openstellen voor de ander. Ik heb het hier dan over scheidingen en relaties waarvan men zegt: Dat ze elkaar uit het oog zijn verloren en niet meer dezelfde taal spreken. Dit probleem komt regelmatig naar voren bij scheidingen en verbroken relaties.

Allereerst hebben mijn man en ik ook zwaar weer in onze relatie gekend en op het punt gestaan om te gaan scheiden. Maar wij hebben toen toch besloten na ons eerste bezoek bij de advocaat om ons huwelijk toch nog een kans te geven. Ik wist toen ook dat het niet makkelijk zou worden. Misschien wel de moeilijkste weg. We waren elkaar namelijk helemaal kwijtgeraakt. We zijn eigenlijk gewoon weer opnieuw gaan daten en hebben veel met elkaar gepraat.

MINDFULNESS
Het moeilijkste hierin is dat je van alles van je partner vindt op het moment dat je op het punt staat om uit elkaar te gaan. Je gedachtes hebben overuren gedraaid en het is allemaal negativiteit. Je zal uit die cirkel moeten stappen om verandering te creëren. Wanneer je er samen klaar voor bent en het ook echt gaat doen om het nog een kans te geven is het belangrijk om al je overtuigingen aan de kant te zetten. Het ego te parkeren en beide met een blanco blad te starten. Als je dat namelijk doet geef je het een eerlijke kans.

PRATEN
Bij de meeste stellen die ik de laatste jaren heb gesproken kwam ook naar voren dat zij het gevoel hadden elkaar te zijn kwijtgeraakt.
Wanneer je bij jezelf opmerkt dat het minder gaat in je relatie tussen jou en je partner wordt daar vrijwel nooit over gesproken. Men heeft het er misschien wel over maar dan met een vriend of vriendin, broer of zus. Maar als je wilt dat er iets verandert zal je toch echt bij de persoon zelf moeten zijn. Als je met je partner gaat praten zijn er een paar dingen heel belangrijk en ik kan dit zeggen uit eigen ervaring want hierdoor heeft mijn huwelijk en dat van andere stand gehouden en is zelfs nog beter als tevoren. We accepteren elkaar nu voor 100% . Dat we het niet altijd met elkaar eens zijn is heel normaal. Het verschil is dat we geen discussies voeren met elkaar maar communiceren. Oprecht de ander proberen te begrijpen wat en waarom de ander iets vindt. Het mooie hiervan is dat er geen ego in de weg zit die zijn gelijk wil halen.

ECHT LUISTEREN
We zeggen vaak: Ja ik luister toch !
Maar meestal blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn. Met echt luisteren bedoel ik dat je aandachtig luistert naar je partner wat deze je te vertellen heeft zonder te oordelen. Luisteren naar wat je partner belangrijk vindt in een relatie. Zijn of haar normen en waarden.

ACCEPTEREN
Vooral je partner te accepteren zoals hij of zij is en wil zijn. We kunnen op deze manier veel van elkaar leren. De mooie maar ook de mindere kanten van je partner willen zien en deze dan gewoon te kunnen accepteren.

INVESTEREN
Als je een relatie wilt laten slagen zal je er altijd tijd in moeten steken. Zorg dat je hier een goede balans in vindt. Onderneem leuke uitjes met elkaar maar blijf ook zeker de dingen doen die jij leuk vindt om alleen of met vrienden te doen.

GOED VOOR JEZELF ZORGEN
Goed voor jezelf zorgen is ook belangrijk. Zorg dat je gezond eet en voldoende beweging hebt. Ga regelmatig de natuur in om je te ontspannen. Zo zorg je voor een basis die er voor zorgt dat je goed in je vel blijft zitten.

#stress #onrust #angst #paniek #doen #vrijleven #doen #keuzesmaken #burn-out #depressie #jezefzijn #zelfliefde #zelfzorg