Hoe kan voor jezelf kiezen nou egoïstisch zijn?

Ik kan het in mijn sessies niet vaak genoeg zeggen voor jezelf kiezen is alles behalve egoïstisch! Wanneer je namelijk in disbalans bent en hier verandering in wilt brengen is het van cruciaal belang dat je jezelf ećht op nummer één gaat zetten. JIJ BENT immers de belangrijkste persoon in jouw leven. Als het met jou niet goed gaat kan je er voor een ander ook niet zijn toch?
Helaas ervaar ik dat nog steeds te veel mensen zichzelf niet op de eerste plaats hebben staan omdat ze zichzelf niet belangrijk genoeg vinden. Ze negeren de signalen die het lichaam ze geeft met alle gevolgen vandien. Het feit dat het lichaam je signalen geeft is toch fantastisch! Neem het daarom serieus als je lichamelijke klachten ervaart of merkt dat je je al enige tijd  somber voelt.
Ik geef je hier alvast wat tips van wat ik o.a. adviseer. Plan elke dag minimaal één uur per dag "Me Time " voor jezelf in, gun dat jezelf.
Ga bijvoorbeeld eens rustig zitten of liggen om  te luisteren naar wat je lichaam je nou eigenlijk wil zeggen. Is je lichaam rustig of onrustig?Beweging is ook erg belangrijk voor ons brein het zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert. Je brein krijgt elke dag te veel prikkels te verwerken dus het heeft echt ontspanning nodig om op te laden.
Het liefst elke dag een uurtje de natuur in zonder mobiel en muziek in je oren. Kijk goed om je heen en neem waar van wat je allemaal ziet en hoort. Ga of maak geen afspraken waar je geen zin in hebt om naar toe te gaan je bent niemand een verantwoording schuldig. Lief zijn voor jezelf.