Wie is Nancy

Ik ben Nancy Haasnoot, getrouwd en moeder van vier prachtige zonen. Ik neem jullie even mee naar dat tijd dat het helemaal niet goed met mij ging, dit is nu zo'n 15 jaar geleden.

Het begon met dat ik merkte dat ik steeds minder kon genietenweinig plezier in mijn leven had, van veel dingen een probleem kon maken en ik zag ook steeds meer tegen dingen op terwijl daarvoor draaide ik mijn hand er niet voor om. Ik had een druk leven vier opgroeiende kinderen, het huishouden, mijn eigen baan en een man die werkte en toen der tijd een opleiding volgde.

Op zondag maakte ik mezelf al weer druk over wat ik de hele week wel niet allemaal moest doen. Tijd om leuke dingen te doen met het gezin was er bijna niet, in het weekend hadden de jongens voetbal en daarna ging mijn man aan de studie en dus ging ik regelmatig alleen op pad zodat het rustig was in huis. In de avond ging ik zelf werken ik zat in de horeca.

Dit drukke leven ging zo een paar jaar op de automatische piloot door maar werd er niet beter op. De relatie tussen mij en mijn man werd er ook niet beter op.

954A1821
NancyHaasnoot-MeTimeNancy-Lifecoach-Ervaringsdeskundige-4

Hoe verder?

Toch was er iets in ons beide dat zei dat scheiden niet de oplossing was, het gras aan de overkant niet groener was en dat hebben we dan ook niet gedaan. Maar eerst moest ik met mezelf aan het werk en mijn man heeft ons gezin voor een groot deel draaiende gehouden omdat ik er niet toe in staat was vanwege mijn depressie waar ik in zat.

Toch voelde ik mezelf vaak eenzaam. Er waren dagen dat ik wakker werd en meteen een paniekaanval voelde opkomen, bang dat wanneer ik uit mijn slaapkamer zou gaan er met mij van alles kon gebeuren. Ik had last van hartkloppingen en dacht dan op dat moment dat ik een hartaanval kreeg of dat wanneer ik iets voelde of zag op mijn lijf dat ik meteen dacht dat ik de ergste ziektes had. Soms waren er momenten dat ik het idee had dat ik gek begon te worden omdat het in mijn hoofd maar niet stil werd. Mijn wereld werd steeds kleiner.

Daar zat ik dan mijn leven stond stil terwijl buiten het leven gewoon doorging. Ik had veel verdriet toen ik constateerde dat ik meer vage kennissen had dan echte vrienden en vanuit onze familie maar enkele iets van zich lieten horen. Er waren ook dagen dat ik me niet begrepen voelde.

Het was een verschrikkelijke tijd met intens veel pijn en verdriet. Ik was al naar een psycholoog en psychiater geweest, reiki, yoga en ademhalingstherapie heb ik ook gegaan. Niks hielp voor de lange termijn maar thuis op de bank of in mijn bed blijven zitten was ook niet de oplossing.

Op een dag was ik er zo klaar mee ik ben toen voor de spiegel gaan staan en heb tegen mezelf gezegd: Wat wil je nou de rest van je leven als een dood vogeltje hier thuis zitten of ga je nu in actie komen aan jezelf werken door voor jezelf te gaan kiezen. Ik heb diezelfde dag nog een afspraak gemaakt bij een lifecoach waar ik een artikel van had gelezen en waarvan ik idee had dat het artikel over mij ging.

Hier is mijn leven echt veranderd. Ik ben er achter gekomen dat ik het leven van een ander aan het leven was, niet de dingen deed waar ik echt gelukkig van werd, ik dacht dat wanneer mijn man en kinderen gelukkig waren ik dat ook was, ik een hekel heb aan dingen te moeten (omdat het zo hoort), ik mijn stem niet durfte te laten horen dit om de vrede te bewaren, dat ik graag aardig gevonden wilde worden door iedereen, dat ik een pleaser was.

NancyHaasnoot-MeTimeNancy-Lifecoach-19

Wat heb ik gedaan?

Bij mijn lifecoach kreeg ik coaching en leerde ik bijvoorbeeld hoe het denken werkt. Toen ik wist hoe dat werkte ben ik mezelf gaan waarnemen. Wat deed ik allemaal ? Vond ik het wel leuk? Voor wie deed ik het? Kreeg ik er energie van?  Was ik gelukkig?

Conclusie: Ik stopte met alle dingen die ik niet meer leuk vond. Ik heb afscheid genomen van een aantal mensen die mij alleen maar energie kostte, ik ben van baan veranderd, ik begon mijn mening hardop te zeggen wanneer ik het ergens niet mee eens was, ik accepteerde steeds beter dat het is wat het is, dat ik er geen controle over had.

Bij alles wat ik deed voelde ik of het de juiste weg was. Doordat ik steeds vaker naar mijn lijf ging luisteren begon ik steeds beter in mijn vel te zitten. Niet alles ging in één keer goed, er waren nog zat momenten dat ik ja zei maar nee bedoelde maar ook dat ging steeds beter. Het is een proces. Het is belangrijk dat jij jezelf de tijd en ruimte gunt die je er voor nodig hebt.

Zo had ik steeds meer moed om voor mezelf te kiezen. Ik ga niet meer naar alle verjaardagen, met kerst of andere feestdagen doe ik waar ik zelf zin in heb. Ik geef mijn energie alleen nog maar aan mensen die oprecht in mij geïnteresseerd zijn, iets van zich laten horen en het echt leuk vinden om mij te zien.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Ik ben nu wie ik wil zijn, ik leef het leven waarin ik gelukkig ben. Ik heb dit bereikt doordat ik mezelf op nummer een heb gezet. Mijn huwelijk is weer top.Verder ben ik ontzettend blij met ons prachtige gezin en genieten we met zijn allen van het leven.

Nu kan en mag ik er zijn voor anderen  en daar ben ik dankbaar voor. Ik krijg er energie van en voel me gelukkig en dat is het allerbelangrijkste.

 

Herken jij jezelf hierin?

Slecht
slapen

Op het moment dat jij wakker bent beginnen die stemmen in je hoofd gelijk te ratelen. Zo begint jouw dag direct al weer met een hele lijst van dingen die jij van jezelf moet doen.

Onrustig en opgejaagd gevoel

Jij bent altijd druk met je werk, familie of voor anderen. Daardoor heb jij weinig tot geen tijd en puf meer over voor leuke dingen.

Angst
en paniek

Jij bent steeds vaker bang om iets te ondernemen. Hierdoor  begint je wereld steeds kleiner  te worden. Jij voelt je onbegrepen en eenzaam.

Had ik maar... Wat als... Stel dat...

Zit jij met je gedachten regelmatig in het verleden of de toekomst.

Jij gaat liever niet naar plekken waar veel mensen (prikkels) en geluid is.

Wat is lifecoaching?

Lifecoaching gaat over het verbeteren van zowel de fysieke en mentale kwaliteit van leven.

Zelf ga ik in mijn coaching verder dan dat omdat ik uit eigen ervaring weet dat wanneer je alleen maar op de oppervlakte kleine aanpassingen gaat doen dat je geen blijvend resultaat gaat opleveren.

NancyHaasnoot-MeTimeNancy-Lifecoach-Ervaringsdeskundige-26